meniu

ŠALTIEJI UŽKANDŽIAI

„MERIDIANO“ STRAGANINA – 11.00

Marinuoti svogūnėliai, avokadas, lašišų ikrai

 AUSTRĖ (vnt.) – 4.00

Austrė, raudono vyno actas, mėlynieji svogūnai, citrina

AŠTUONKOJŲ UŽKANDIS – 12.00

Aštuonkojų čiuptuvai, jaunosios bulvytės, chorizo dešrelės, porai, alyvuogių aliejus

 JAUTIENOS TARTARAS – 12.00

Jautienos išpjova, kaparėliai, svogūnėliai, kornišonai, garstyčios, skrudinta duona

ALYVUOGIŲ RINKINYS – 6.00

Žaliosios alyvuogės, juodosios alyvuogės, saulėje džiovinti pomidorai

 BRUSKETŲ RINKINYS -  9.00

Skrudinta duona, Parmos kumpis, mėlynas pelėsinis sūris; krevetės

 UŽKANDŽIŲ RINKINYS PRIE VYNO – 12.00

„Grana Padano“, „Brie“, mėlyno pelėsio sūriai, kaparėliai, vynuogės, „Parmos“ kumpis, vištienos kepenėlių paštetas, rikotos sūris su graikiniais riešutais, duonos lazdelės „Grissini“

UŽKANDŽIŲ RINKINYS PRIE ALAUS – 10.00

Batatų traškučiai, kepta duona, pipirinė mėsytė, rūkytas sūris, sūrio spurgos, česnakinis padažas

 KEPTA DUONA SU ČESNAKU IR SŪRIO PADAŽU – 6.00

 

 KARŠTIEJI UŽKANDŽIAI

 ARGENTINIETIŠKŲ KREVEČIŲ UŽKANDIS – 14.00

Krevetės, sviesto, česnako, žolelių padažas

GRUZDINTŲ JŪRŲ GĖRYBIŲ IR DARŽOVIŲ UŽKANDIS – 13.00

Tigrinės krevetės, kalmarai, midijos, gruzdintos daržovės

 JAUTIENOS UŽKANDIS – 14.00

Jautiena, svogūnėliai, kornišonai, marinuotos cukinijos, mėlynojo kopūsto piurė

 

 VEGETARIŠKI PATIEKALAI

 DAUGIARYŽIS SU GRYBAIS – 12.00

Ryžiai, „Portobello“ grybai, „Grana Padano“ sūris, juodieji trumai

 SICILIETIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU AVINŽIRNIAIS – 12.00

Cukinijos, baklažanai, paprika, pomidorai, alyvuogės, avinžirniai

 

SRIUBOS

 TRADICINIAI LIETUVIŠKI ŠALTIBARŠČIAI – 4.00

„MERIDIANO“ ŽUVIENĖ – 9.00

Krevetės, midijos, kokosų pienas

DIENOS SRIUBA – 3.50

 

 KARŠTIEJI PATIEKALAI

  AŠTUONKOJŲ ČIUPTUVAI – 18.00

Aštuonkojo čiuptuvai, žiedinių kopūstų tyrė, wakame dumbliai, ryžių traškučiai, šafrano padažas

 EŠERYS – 17.00

Ešerys, bulgur kruopos, krevečių padažas

 ĖRIENOS NUGARINĖ – 18.00

Ėriena, jaunosios bulvytės, burokėlių tyrė, medaus–balzamiko padažas

 ANTIES KRŪTINĖLĖ – 16.00

Anties krūtinėlė, mini bulvytės, jaunosios daržovės, obuolių ir apelsinų padažas

 JAUTIENOS IŠPJOVOS DIDKEPSNIS – 24.00

Sauso brandinimo jautienos išpjova, ant grotelių keptos daržovės, krosnyje kepta bulvė su česnakiniu padažu

 

GRILIO PATIEKALAI

 „MERIDIANO GELBĖJIMOSI RATAS“ – 30.00

1 m ilgio elnienos dešra, mėlynojo kopūsto salotos, „Portobello“ grybai, bulvių puselės su kmynais, krienų padažas, karamelizuotų svogūnų džemas

JAUTIENOS „FLANK“ DIDKEPSNIS – 18.00

250 g jautiena, kukurūzų burbuolės, jaunosios bulvytės, pipirinis padažas

KIAULIENOS ŠAŠLYKAS – 14.00

250 g kiauliena, marinuoti svogūnėliai, tortilija, pomidorinis padažas

MĖSAINIS – 9.00

Brandinta jautiena, brioche bandelė, traški šoninė, čederio sūris, salotos, marinuoti agurkai, naminis pomidorų padažas, gruzdintos bulvytės

POMPANAS – 18.00

Pompanas, smidrai, kepti pomidorai, avokadų padažas

 KALMARAS – 16.00

Kalmaras, keptos cukinijos, jaunosios bulvytės, česnakinis padažas

 

VAIKIŠKI PATIEKALAI

 TRAŠKI VIŠTIENA SU GRUZDINTOMIS BULVYTĖMIS  - 7.00

 LIETINIAI BLYNELIAI SU VARŠKE, GRIETINE IR TRINTOMIS UOGOMIS – 5.00

MAKARONAI SU KUMPIU IR SŪRIU – 7.00

PIENO LEDŲ KOKTEILIS – 4.00

 

DESERTAI

CRÈME BRÛLÉE – 5.00

ŠOKOLADINIS VYŠNIŲ PYRAGAS – 6.00

IMBIERINIAI LEDAI – 6.00

 DIENOS DESERTAS – 5.00

 

Rezervacijos priimamos tel. +370 601 31866, el. p. info@restoranasmeridianas.lt