"Meridiano" restoranas atveria duris naujam sezonui

2017-05-12

Klaipėdos miesto simbolis burlaivis „Meridianas“ gegužės 13 d. jau ketvirtą kartą kelia bures ir skelbia sezono pradžią.

Kartu su burių pakėlimu savo veiklą atnaujina „Meridiano“ restoranas, kuriame šį sezoną įvyko reikšmingų pasikeitimų. 

Restorano virtuvei vadovauti ėmėsi garsus Lietuvos virtuvės šefas Robertas Ščesnavičius.

Pirmosios šalyje televizinės kulinarinės laidos „Roberto receptai“ vedėjas, daugiau nei 40 metų darbo įvairiuose Lietuvos ir užsienio restoranuose stažą turintis R. Ščesnavičius kurti laive įrengtame restorane specialiai atvyko iš Kauno.

„Gavęs pasiūlymą, pirmiausiai nieko daug nežadėdamas atvažiavau apžiūrėti „Meridiano“. Šis burlaivis mane sužavėjo, puikų įspūdį padarė tai, kaip įrengtas restoranas, virtuvė, tad nusprendžiau imtis čia darbo“, - sako virtuvės maestro, turintis patirties tiek nuosavame restoranų versle, tiek kaip kviestinis šefas bei įvairių kulinarinių šou rengėjas.  

Jo kuriama „Meridiano“ restorano koncepcija ir meniu neapsiribos kuria nors viena griežta virtuvės kryptimi. „Man labai svarbi kūrybinė laisvė ir galimybė gaminti patiekalus derinant įvairius stilius, ingredientus bei išgaunant ryškius, puikius skonius, o ne laikantis tam tikrų apibrėžtų standartų“, - savo vertybėmis virtuvėje dalijasi R. Ščesnavičius. 

Įvertinti jo kūrybą „Meridiano“ restorane klaipėdiečiai ir miesto svečiai gali nuo gegužės 13 d.

Darbo dienomis restorane tiekiami verslo pietūs, savaitgaliais skamba gyvo garso muzika. Šiltuoju metų laiku  „Meridiano“ viršutiniame denyje tradiciškai veikia jauki lauko kavinė.